Ce PFA-uri pot opta pentru contabilitatea in partida dubla?

 

Consultantii care presteaza servicii prin contracte de tip PFA isi pot gestiona activitatea la fel ca firmele, informeaza zf.ro.

Bilant contabilConsultantii, avocatii, contabilii, auditorii, programatorii sau comerciantii care obtin venituri din activitati independente pot opta, incepand cu anul trecut, sa isi tina evidenta contabila asemenea unor intreprinderi.

Alina Constandache, accounting partner in cadrul firmei de audit si consultanta fiscala BDO Romania a declarat: ”Anul 2015 a adus schimbari importante pentru persoanele fizice autorizate ale caror venituri sunt determinate in sistem real prin modificarea Legii contabilitatii nr. 82/1991 care prevede optiunea de a conduce evidenta contabila pe baza regulilor contabilitatii in partida dubla si nu doar in partida sim­pla cum eram obis­nu­iti“.

In­cepand din 2015, PFA-urile al caror venit net anual este determinat in sistem real (fie ca e vorba despre cele obligate prin lege, in functie de activitatea pe care o desfasoara – cum e cazul profesiilor liberale (avocati), fie ca sunt cele care au optat pentru acest sistem real – cum e cazul comerciantilor sau al programatorilor ce realizeaza un venit brut anual mai mic de 100.000 euro) pot opta sa isi tina contabilitatea in „partida dubla“, lucru care nu era permis pana in prezent.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie