Hotarare ICCJ privind deductibilitatea cheltuielilor cu materialele consumabile

 

In conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind C. fisc., pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, despre care scrie juridice.ro.

ICCJInalta Curte a statuat ca sunt deductibile la calculul impozitului pe profit cheltuielile reprezentand materiale consumabile destinate efectuarii unor reparatii la sediul unde se desfasoara activitatea societatii reclamante, cheltuielile de protocol si cheltuielile cu rechizitele si tipizatele contabile, deoarece, in speta, din analiza documentelor justificative care au stat la baza inregistrarii in evidenta contabila a societatii, s-a constatat ca aceste cheltuieli au la baza facturi fiscale aferente bunurilor achizitionate, care contin elementele obligatorii prevazute de reglementarile contabile in materie (anexa nr. 2 la Ordinul M.F.P. nr. 3512/2008 privind documentele financiar contabile, completat prin Ordinul M.F.P. nr. 2839/2010, in vigoare la acea data), iar cheltuielile respective au fost necesare activitatii desfasurate de reclamanta.

Vezi aici decizia nr. 138 din 21 ianuarie 2015 pronuntata in recurs de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect anulare decizie de impunere.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie