Transparency International: Romania, pe locul 3 in topul celor mai corupte tari din UE

 

Miercuri, 27 ianuarie 2016 a fost lansata a 20-a editie a Indicelui de Perceptie a Coruptiei (IPC), Transparency International, indice global care capteaza perceptia oamenilor de afaceri și a expertilor de tara cu privire la nivelul de coruptie din sectorul public, informeaza romaniatv.net.

Transparency International RomaniaPotrivit Transparency International, Romania se afla pe locul trei in topul celor mai corupte tari din Uniunea Europeana.

In Romania, Indicele de Perceptie a Coruptiei a fost calculat pentru prima data in anul 1997, pentru ca in anul 2012 sa fie inclus in Strategia Nationala Anticoruptie ca indicator de performanta al acesteia. Romania isi propunea ca tinta pentru anul 2015 sa inregistreze un scor 63 de puncte – egal cu media statelor Uniunii Europene.

IPC 2015 claseaza Romania pe locul 58 in topul statelor lumii, cu un scor pe 46 de puncte, raportat la o medie a statelor Uniunii Europene de 65,36 de puncte. Punctajele acordate tarilor reflecta gradul perceput de coruptie: 100 de puncte inseamna deloc corupt, iar 0 puncte foarte corupt.

Romania se afla pe locul trei in topul celor mai corupte tari din Uniunea Europeana. Singurele tari europene unde coruptia este perceputa mai puternic decat la noi sunt Italia si Bulgaria. Cea mai putin corupta tara este Danemarca, iar la polul opus se afla Coreea de Nord si Somalia.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie