Trei companii din domeniul comercializarii angro de carburanti amendate de Consiliul Concurentei

 

Trei companii din domeniul comercializarii angro de carburanti au fost sanctionate de Consiliul Concurentei cu amenzi in valoare totala de 16.907.202 lei (aproximativ 3,7 milioane euro), pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale, anunta institutia intr-un comunicat de presa emis luni, 25 ianuarie 2016.

practici anticoncurentialeAstfel, SC TINMAR IND SA BUCURESTI a fost sanctionata cu 15.282.489 lei, SC PLANOIL SRL BUCURESTI cu 1.317.780 lei si SC PLANOIL INDUSTRIES SRL BUCURESTI cu 306.933 lei.

Consiliul Concurentei a constatat ca cele trei companii au participat participarea la o intelegere anticoncurentiala, constand in fixarea preturilor, discounturilor si adaosurilor comerciale, impartirea clientilor si a surselor de aprovizionare in activitatea de distributie angro de benzina si motorina pe piata romaneasca.

Toate cele trei companii sanctionate au recunoscut participarea la intelegerea anticoncurentiala si au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

Legea Concurentei interzice orice intelegeri intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se stabilesc preturile de vanzare sau cumparare sau cele prin care se impart pietele sau sursele de aprovizionare.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie