Aproape 1.500 de politisti locali vor fi scolarizati pentru a deveni agenti rutieri

 

1445 de politisti locali vor fi scolarizati in cadrul institutiilor de specialitate din intreaga tara, pentru a deveni agenti rutieri, conform unui ordin postat pe pagina Ministerului de Interne, despre crae scrie legestart.ro.

politia rutieraAngajatii Politiilor locale care vor sa devina agenti de politie trebuie sa faca o cerere avizata de seful structurii la care lucreaza, sa fie apt medical, sa nu aiba cazier si sa fi terminat liceul cu diploma de bacalureat.

Daca vor frecventa cel putin 80% din cursurile organizate in scolile de politie si vor trece examenul de absolvire, politistii locali vor primi o adeverinta prin care se va certifica faptul ca pot desfasura activitati ca orice alt agent de politie rutiera sau din domeniul ordinii publice.

Conform Art. 7 ”Achitarea cheltuielilor de scolarizare privind programele de formare initiala si modulele de management, precum si a cheltuielilor de cazare si servirea hranei, se realizeaza de catre structurile politiei locale, in baza contractelor de formare profesionala incheiate in acest scop.

Programul de formare initiala (instruirea, utilizarea bazei didactico-materiale, organizarea si desfasurarea examenului de absolvire, inclusiv eliberarea certificatului de absolvire si a foii matricole care atesta competentele profesionale dobandite) va costa 2.000 lei. Tarifele de cazare si de hrana se stabilesc de catre unitatile respective”.

Candidatii interesati de aceste cursuri se pot inscrie la Institutul de Studii pentru Ordine Publica Bucuresti, Centrul de Formare Initiala si Continua al MAI din Orastie, Hunedoara, Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” din Campina, Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca, dar si la centrele de formare din Slatina, Sibiu, Oradea, Drobeta Tr. Severin, Iasi, Ilfov, Harghita si Covasna.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie