Conventia privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice. Ministerul Muncii a trimis Memorandumul de aprobare MAE

 

Conventia privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice (Conventia de la Istanbul) a fost deschisa spre semnare de Consiliul Europei in aprilie 2011.

stop violentaDocumentul este considerat cel mai complex instrument international din lume in prevenirea violenței impotriva femeilor, protejarea victimelor, urmarirea penala a autorilor și adoptarea unei game largi de masuri pentru a aborda acest flagel in toata complexitatea sa.

In prezent, Guvernul Romaniei face demersurile necesare pentru semnare, informeaza blog.arpcc.ro. Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a finalizat recent Memorandumul de aprobare si l-a trimis spre avizare catre Ministerul Afacerilor Externe.

Conventia de la Istanbul abordeaza atat violenta in familie, cat si celelalte forme de violenta impotriva femeilor: violenta fizica; psihica; sexuala, inclusiv violul; hartuirea sexuala; casatoria fortata; mutilarea genitala a femeilor; avortul si sterilizarea fortata.

Conventia specifica foarte clar faptul ca violenta impotriva femeilor este o manifestare a relatiilor istoric inegale de putere dintre femei si barbati, care au condus la dominarea asupra, si la discriminarea impotriva, femeilor de catre barbati si la impiedicarea avansarii depline a femeilor. Particularitatea acestei forme de violenta consta in faptul ca aceasta nu vizeaza o singura femeie, ci pe toate ca grupare sociala completa.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie