Romania are cele mai multe firme de constructii in pragul insolventei din regiune – Studiu Coface

 

Romania are cele mai multe firme de constructii in pragul insolventei din regiune, se arata in cel mai recent studiu realizat de compania de recuperari creante, Coface Romania, despre care scrie curierulnational.ro.

cofaceCompaniile de constructii resimt inca efectele crizei declansate la finele deceniului trecut, sectorul fiind afectat de intarzierile platilor si de o extindere a fenomenului insolventei.

Nicoleta Maruntelu, economist, Coface Romania a declarat intr-un comunicat: ”Companiile autohtone care activeaza in acest sector prezinta o situatie precara a indicatorilor financiari comparativ cu media inregistrata in Europa Centrala si de Est, Romania raportand pentru acest sector, prin comparatie cu media regionala, cea mai mare pondere a companiilor cu risc major de insolventa, precum si a companiilor care efectueaza platile cu intarziere”.

Conform datelor financiare disponibile pentru 2014, companiile care activeaza in sectorul lucrarilor de constructii ale cladirilor rezidentiale si nerezidentiale inregistreaza cifre de afaceri in crestere care se rega­sesc in profituri mai mari.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie