CNAS a publicat un proiect de ordin pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

 

Un proiect de ordin pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul nr. 60/32/2006 a fost publicat recent de Casa Nationala de Sanatate, informeaza legestart.ro.

asigurare sanatatePrima modificare se refera la contributia pe care o platim la sanatate, in conditiile in care venitul realizat este mai mare decat cel estimat. Suma realizata in plus se va redistribui, proportional pe cele 12 luni, iar contributia astfel recalculata va fi cea luata in considerare.

Privind asiguratii care au avut nevoie de ingrijiri medicale in strainatate, la art. 17, alineatul (5) se va modifica astfel incat casele de asigurari de sanatate pot intocmi lunar sau la sfarsitul perioadei de tratament, certificatele de incapacitate de munca, asadar la o data ulterioara, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data primirii documentului care atesta incapacitatea de munca. Exceptie vor face doar cazurile de concediu medical ale persoanelor ranite in incendiul de la Clubul Colectiv, pentru care se mareste perioada la 90 de zile.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie