Programul Prima Masina 2016. Avansul de 5% ar putea fi acoperit cu prima de casare obtinuta din programul Rabla

 

O propunere de act normativ a Ministerului Finantelor Publice (MFP) prevede ca persoanele care vor sa-si achizitioneze un autoturism nou in 2016, prin intermediul programului ”Prima Masina”, vor putea acoperi avansul de minimum 5% cu prima de casare obtinuta in cadrul programului ”Rabla”, scrie avocatnet.ro.

chei de masina, programul prima masina”Prima de casare sustinuta din Fondul pentru mediu si acordata in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national (programul „Rabla” – n. red.) poate fi inclusa in pretul de achizitie al autoturismului nou. Avansul [de 5%] se calculeaza prin raportare la pretul de achizitie a autoturismului. Pretul de achizitie poate include valoarea facilitatii acordate in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, dupa caz. in cazul garantiilor solicitate pentru achizitionarea unui autoturism nou in cadrul Programului de catre un beneficiar al Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, valoarea facilitatii acordate prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national este acceptata pentru justificarea achitarii avansului de minimum 5% din pretul de achizitie a autoturismului nou”, se arata in propunerea de act normativ initiata de MFP.

Propunerea vizeaza cresterea atractivitatii programului „Prima Masina”, intrucat in 2015 au fost acordate doar 187 de garantii, in valoare de 3,125 de milioane de lei.

”Datorita timpului mai indelungat de care au avut nevoie finantatorii parteneri pentru a-si definitiva si aproba normele interne de creditare, precum si perioadei scurte avuta la dispozitie pentru promovarea facilitatilor oferite in cadrul programului in randul potentialilor beneficiari, a fost inregistrata o intarziere in demararea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, implicit o utilizare in proportie foarte redusa a plafonului aprobat pentru anul 2015, conditiile de creditare ale acestuia fiind foarte apropiate de cele ale pietei financiare. Astfel, pana la data de 30.11.2015 au fost acordate un numar de 187 de garantii in valoare totala de 3,125 de milioane de lei”, scrie in nota de fundamentare a proiectului.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie