Hotararea de extindere a faptelor ce pot fi inscrise in cazierul fiscal publicata in Monitorul Oficial

 

Hotararea Guvernului nr. 1000/2015 privind faptele pentru care se inscriu informatii in cazierul fiscal al contribuabililor a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 977 din data de 30 decembrie 2015, scrie juridice.ro.

Monitorul Oficial1 HG nr. 1000/2015 stabileste faptele sanctionate de legile fiscale, contabile, vamale si de cele care privesc disciplina financiara, pentru care se inscriu informatii in cazierul fiscal al contribuabilului.

Actul normativ prevede inscrierea a 318 fapte ce pot fi inscrise in cazierul fiscal, fata de 117, cat erau prevazute pana in prezent.

Fapte nou introduse: „omisiunea de a furniza, cu știinta, datele cerute potrivit legii pentru obtinerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept a acestor fonduri”, neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, emiterea de bonuri cu o valoare inferioara pretului de vanzare a bunului sau tarifului de prestare a serviciului, care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 3.500 lei si 27.500 de lei, in functie de tipul contraventiei.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie