A murit presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa, Arin Stanescu

 

A murit presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa, Arin Stanescu,, titreaza economica.net.

arin stanescuArin Stanescu a fost presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa si partener la firmele Stanescu, Milos si Asociatii si RVA Insolvency.

De-a lungul carierei profesionale, avocatul Arin Stanescu s-a implicat activ in mai multe proiecte legislative, printre care si Legea Insolventei.

Arin Stanescu a practicat avocatura peste 30 de ani si a avut o experienta de peste 14 ani ca practician in insolventa. Avocatul a fost implicat in lichidarea mai multor companii, dar si banci precum Bankcoop, Albina sau Banca Internationala a Religiilor (BIR). Pentru lichidarea BIR, Arin Stanescu a fost cercetat penal, insa a fost scos de sub urmarire penala pentru infractiunea de abuz in serviciu, deoarece „nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii”.

Arin Stanescu a devenit practician in insolventa dupa ce a reprezentat, in calitate de avocat, diversi creditori in probleme de insolventa pe Legea 64/1995, scrie Lumea Justitiei. Ulterior, dupa infiintarea asociatiei administratorilor judiciari si a lichidatorilor judiciari din Romania, in 1999, cand Ministerul Justitiei a hotarat ca profesia de lichidator sa fie reglementata, toti membrii acestei asociatii au devenit membri ai actualului UNPIR. Arin Octav Stanescu a fost vicepresedinte al UNPIR din 1999 pana in 2003, dupa care a devenit presedintele acestei formatiuni.

Inmormantarea va avea loc marti, 29 decembrie 2015, intre orele 12:00-14:00, la Cimitirul Filantropia situat pe bd. Ion Mihalache nr. 89-91.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie