Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala in cazul pensiilor speciale pentru alesii locali

 

Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala in cazul pensiilor speciale pentru alesii locali, informeaza evz.ro, care citeaza Mediafax.

ciocan curtea constitutionala”Guvernul analizeaza foarte serios posibilitatea de a solicita Curtii Constitutionale aviz de constitutionalitate pe legea pensiilor speciale pentru alesii locali”, sustin surse oficiale.

Potrivit legii privind Statutul alesilor locali, adoptate de Senat, ca for decizional, in ultima sedinta de plen a sesiunii parlamentare, primarii, viceprimarii, presedintii de Consilii judete si vicepresedintii acestora care indeplinesc conditiile varstei de pensionare vor putea primi, la incetarea mandatului, o „indemnizatie pentru limita de varsta” (pensie speciala), in acelasi regim cu senatorii si deputatii. Pentru a beneficia de aceste privilegii, alesii locali trebuie sa nu fie realesi pentru un nou mandat si ca acestia sa nu fi fost condamnati definitiv pentru fapte de coruptie precum luarea sau darea de mita si traficul de influenta. Primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de CJ ar putea primi pensii speciale de la 1.500 la 6.500 de lei.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie