Sondaj al Ministerului Economiei cu privire la cresterea salariului minim

 

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a lansat un sondaj adresat agentilor economici cu privire la cresterea salariului minim, informeaza capital.ro.

sondajSondajul ”Cresterea salariului minim brut garantat pe economie” a fost lansat dupa consultarile cu organizatiile reprezentative ale mediului de business si ale IMM-urilor.

Ministerul isi isi propune astfel, identificarea atat a efectelor cresterii salariului minim asupra strategiei de business a antreprenorilor romani, cat si a gradului de ocupare al fortei de munca.

Sondajul cuprinde opt intrebari printre care se regasesc: ”Considerati ca masurile de relaxare fiscala, ce vor intra in vigoare din 2016 sunt benefice pentru societatea dumneavoastra?”, ”In prezent, in cadrul societatii dumneavoastra exista salariati platiti cu salariul minim brut pe economie?”, ”Considerati ca marirea salariului minim brut pe economie va favoriza interesul persoanelor asistate social sa se incadreze in munca?”, ”Ce nivel de calificare au salariatii din cadrul societatii dumneavoastra?” si ”Cum apreciati impactul cresterii salariului minim brut pe economie in societatea dumneavoastra?”.

Comisia de Dialog Social a Ministerului Muncii analizeaza cele doua propuneri convenite de partenerii sociali in privinta majorarii salariului minim pe economie la 1.200 de lei, iar decizia finala va fi luata, in sedinta de guvern, pana la finalul anului, a anuntat, luni, Ministrul Muncii, Ana Costea, intr-o conferinta de presa.

In prezent exista aproximativ 129.950 de salariati activi cu un salariu de 1.200 de lei si 1.372.171 de salariati activi cu salariu de 1.050 de lei, potrivit datelor prezentate de Inspectia Muncii.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie