Gligor Ioan Sabau, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Beius suspendat din functie de CSM

 

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat suspendarea din functie, incepand cu vineri, 18 decembrie 2015 a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Beius, Gligor Ioan Sabau, ca urmare a dispunerii fata de acesta a masurii arestarii preventive.

csmProcurorul Gligor Ioan Sabau a fost arestat pentru 30 de zile joi, 17 decembrie 2015 la propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea.

”Hotararea de suspendare din functie a fost luata de Sectia pentru procurori in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform carora sectiile Consiliului dispun suspendarea din functie a judecatorilor si procurorilor si art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, potrivit carora procurorul este suspendat din functie cand fata de acesta s-a dispus arestarea preventiva”, se arata in comunicatul CSM.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie