Magistrati sanctionati de CSM

 

Miercuri, 16 decembrie 2015 Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis actiunile disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva magistratilor Roibu Georgeta, judecator in cadrul Judecatoriei Campulung si Lacatusu Elena, judecator in cadrul Judecatoriei Horezu, se arata intr-un comunicat al institutiei.

CSMIn cazul Georgetei Roibu, judecator in cadrul Judecatoriei Campulung sanctiunea disciplinara consta in “avertisment”, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din acelasi act normativ, constand in „exercitarea functiei cu …grava neglijenta”. Judecatorul a incalcat in doua cauze normele procedurale privind modul de calcul al termenelor prevazute pentru sesizarea instantei.

In cazul Elenei Lacatusu, judecator in cadrul Judecatoriei Horezu, sanctiunea disciplinara consta in “suspendarea din functia de judecator pe o perioada de 6 luni”, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ, constand in „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Conform Inspectiei Judiciare, in sedintele de judecata pe care le-a prezidat, judecatorul a folosit un ton ridicat fata de justitiabili si avocati, facand afirmatii nepotrivite, lipsite de respect si neadecvate statutului de magistrat.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie