Ascultarea copiilor de catre instanta de judecata. Partea a II-a

 

Avocat Tudor Becheanu scrie pe juridice.ro o continuare a articolului scris de avocat Diana-Iulia Olac privind ascultarea copiilor de catre instanta de judecata:

copil-instanta”Intr-un articol precedent, doamna av. Diana-Iulia Olac a explicat problema de ordin juridic referitoare la audierea minorilor in instanta de judecata.

Acum cateva zile, asteptam intr-o sala de judecata strigarea dosarului nostru, motiv suficient pentru a arata exemplificativ problema practica a acestor audieri.

Mise en place: complet de judecata specializat in solutionarea cauzelor de familie, format dintr-un singur judecator, in cadrului unei judecatorii din Bucuresti.

La un moment dat, vine randul unui alt dosar. Se face apelul, partile si avocatii sunt prezenti, la fel si martorii propusi spre audiere. In cateva minute, aflam din dezbateri ca dosarul are ca obiect modificarea masurilor privitoare la o fetita de 10 ani stabilite initial prin hotararea de divort a parintilor. Aflam ca tatal, acum reclamant, solicita, in principal, stabilirea faptului ca autoritatea parinteasca se va exercita in comun, stabilirea locuintei minorei la domiciliul sau si, in subsidiar, in cazul in care locuinta minorei va fi stabilita la domiciliul mamei, stabilirea in favoarea sa a unui program de relatii personale mai amplu decat cel de care beneficiaza in prezent (doua ore, sambata, de doua ori pe luna).

Aflam si ca minora a fost ascultata in dosar de catre instanta de judecata. Aflam si ce a spus minora in cadrul acestor discutii, pentru ca instanta de judecata le comunica parintilor, de fata cu martorii prezenti la infatisarea respectiva, in mai multe randuri, ideile principale.

Asadar, copilul ar fi spus ca nu vrea sa mai petreaca timp alaturi de tatal sau pentru ca acesta nu i-ar fi cumparat o anumita jucarie solicitata. Mai aflam si ca minora este suparata pe tata pentru ca, uneori, acesta intarzie la debutul programului de vizita si, de fiecare data, o duce in acelasi parc. In final, aflam ca fetita ar fi spus ca, in niciun caz, nu doreste sa il vada pe tata singura, ci doar in prezenta mamei, motivul aparent fiind supararea fata de tata”.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie