Hassan Awdi despagubit de statul roman cu 48,7 milioane lei in dosarul Rodipet

 

Hassan Awdi va fi despagubit de statul roman cu 48,7 milioane lei in dosarul ”Rodipet”, informeaza nasul.tv.

Hassan AwdiDespagubirile au fost stabilite de catre Curtea de Arbitraj International a Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii (ICSID).

In baza acestei hotarari, premierul Dacian Ciolos a emis o Hotarare de Guvern prin care a suplimentat cu suma de 48,703 milioane lei bugetul Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului, institutie care ii datoreaza intreaga suma lui Hassan Awdi.

”Prin hotararea arbitrala a ICSID, comunicata partilor in 2 martie 2015 in dosarul ARB 10/13 in cauza Awdi si altii vs. Romania, a fost admisa in parte cererea de chemare in judecata formulata de reclamantii Hassan Awdi, Enterprise Buisness Consultants, Inc. si Alfa El Corporation vs Romania. Aceasta hotarare finalizeaza un litigiu inceput in 2010, in baza Acordului privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor, semnat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin care Hassan Awdi, Enterprise Buisness Consultants, Inc. si Alfa El Corporation au chemat in judecata Romania”, se arata in Hotararea de Guvern.

Hassan Awdi si cele doua firme au solicitat despagubiri in valoare de 447 milioane de euro pentru daunele rezultate in urma executarii actiunilor detinute la Rodipet S.A., rezilierea contractului de privatizare a societatii, dar si neindeplinire de catre statul roman a obligatiei asumate prin contractul de privatizare.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie