Care sunt cei mai mari consumatori industriali de energie electrica scutiti de la plata certificatelor verzi?

 

Profit.ro scrie despre cei mai mari consumatori industriali de energie electrica scutiti de la plata certificatelor verzi.

certificat-verdeAlro Slatina, ArcelorMittal Galati, Silcotub Zalau, Carpat Cement, Rompetrol Rafinare, Linde Gaz si Holcim vor beneficia de reducerea cu pana la 85% a cotei obligatorii de achizitii de certificate verzi destinate subventionarii energiei regenerabile.

Pe lista beneficiarilor facilitatii se regasesc si alte nume mari din industrie, precum OMV Petrom, Azomures sau Saint Gobain, dar si 7 companii cu statut de IMM.

Potrivit listei publicate de Ministerul Economiei, pana in prezent, 37 de companii au obtinut acest ajutor de stat in 2015. Ministerul nu precizeaza insa valorile exacte ale ajutoarelor pentru fiecare companie, ci doar aproximari, in conformitate cu standardele de transparenta decise de autoritatile de la Bruxelles. Reducerea, care poate fi cuprinsa intre 40% si 85%, vizeaza cota obligatorie de achizitie de certificate verzi de anul viitor, care se calculeaza in functie de consumul de energie electrica din 2015.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie