De anul viitor vor exista noi reguli la inspectiile fiscale

 

De anul viitor vor exista noi reguli la inspectiile fiscale, anunta avocatnet.ro.

inspectie economico-financiaraPotrivit noului Cod de procedura fiscala, care va intra intra in vigoare la 1 ianuarie 2016, se va modifica perioada supusa inspectiei fiscale, iar inspectorii vor putea sa emita decizii de impunere provizorii.

Actul normativ prevede extinderea aplicabilitatii inspectiei fiscale. Masura va fi aplicata atat contribuabilului cat si platitorului, adica acelei persoane care, in numele contribuabilului, are obligatia de a plati sau de a retine si de a plati ori de a colecta si plati, dupa caz, impozite, taxe si contributii sociale. In plus, platitor este si sediul secundar obligat sa se inregistreze fiscal ca platitor de salarii si de venituri asimilate salariilor, lucru care nu este specificat in Codul de procedura fiscala aplicabil in 2015.

Inspectia fiscala va fi de doua feluri: generala si partiala.

  • inspectia fiscala generala – reprezinta activitatea de verificare a modului de indeplinire a tuturor obligatiilor fiscale si a altor obligatii prevazute de legislatia fiscala si contabila ce revin unui contribuabil/platitor, pentru o perioada de timp determinata;
  • inspectia fiscala partiala – reprezinta activitatea de verificare a modului de indeplinire a uneia sau mai multor obligatii fiscale, precum si a altor obligatii prevazute de legislatia fiscala si contabila, ce revin unui contribuabil/platitor pentru o perioada de timp determinata.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie