Reprezentantii Consiliului de Mediere au luat parte la consultarea propunerii privind transpunerea Directivei Europene cu privire la SAL in legislatia din Romania

 

Consiliul de Mediere a publicat miercuri, 2 decembrie 2015 un comunicat de presa privind consultarea care a avut loc in cadrul Comisiei pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicarilor in vederea acordarii unui aviz propunerii legislative PLX nr. 781/2015, sub aspectul transpunerii Directivei Europene cu privire la SAL in legislatia din Romania.

Consiliul de MediereLa dezbateri au luat parte din partea Consiliului de Mediere, Mugur Bogdan Mitroi in calitate de presedinte si Zeno Daniel Sustac in calitate de vicepresedinte.

Consiliul de Mediere are un punct de vedere categoric in sustinerea implementarii prevederilor Directivei 11/2013/UE, in sensul prevazut de reglementarile european care consacra medierea ca principala procedura SAL in Romania.

”In opinia comisiei s-a conturat ideea ca entitatile care se doresc a fi create in subordinea ANPC si BNR sunt lipsite de functionalitate, dat fiind faptul ca sunt intr-o vadita stare de conflict de interese.

Consiliul de mediere are toata increderea ca in urma analizarii propunerii de proiect de lege in comisiile de specialitate, Camera Deputatilor va recunoaste competenta institutionala a Consiliului de mediere, cat si competenta profesionala a mediatorilor.

In masura in care, spiritul Directivei nu se va regasi in legislatia interna adoptata, Consiliul de mediere isi rezerva dreptul de a solicita interventia Comisiei Europene in procesul de includere a viitoarelor entitati SAL propuse de Statul Roman pe platforma SOL”, se arata in comunicat.

De asemenea, Consiliul de Mediere a publicat si raspunsul Administratiei Prezidentiale la memoriul adresat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Raspunsul a fost formulat de consilierul de stat, Gabriel Cristian Piscociu, Roxanei Stoian.

”Presedintele Romaniei nu are initiativa legislativa, potrivit art.74 alin.1 din Constitutia Romaniei (…), modificarea solicitata trebuie sa fie analizata de cei care au drept de initiativa legislativa (Guvern, deputati, senatori, sau cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot)”, se arata in raspuns.

Vezi aici raspunsul Administratiei Prezidentiale

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie