Comerciantii care au afaceri la parterul cladirilor cu bulina rosie vor norme de aplicare a legii si solutii pentru reabilitarea de urgenta a cladirilor

 

Comerciantii care au afaceri la parterul cladirilor cu bulina rosie vor norme de aplicare a legii si solutii pentru reabilitarea de urgenta a cladirilor, scrie stiri.tvr.ro.

cladire marcata cu bulina rosie, risc seismicConform legii, respectivii comercianti trebuie sa-si inchida afacerile. Primaria Capitalei a impartit deciziile, dar investitorii se opun, apreciind ca legea este abuziva.

Bulevardul Magheru si Centrul Vechi, zone de promenada pentru multi bucuresteni, vor ramane fara multe dintre vitrinele, localurile si spatiile culturale. De la farmacii sau librarii pana la buticuri cu suveniruri sau cafenele, toate spatiile comerciale vor fi inchise daca sunt in cladiri ce apar pe lista celor cateva sute care s-ar prabusi la un cutremur major.

Primaria Capitalei a trimis somatii de evacuare, dar fara numere de inregistrare, sustin comerciantii.

Primariile de sector sunt obligate sa nu mai emita autorizatii de functionare si sa le retraga pe cele in vigoare pentru comerciantii din constructiile cu mare risc seismic in urma expertizelor. Comerciantii care nu vor inchide pravaliile in urma somatiilor primite de la primarie risca amenzi de la 50.000 la 70.000 de lei.

In Bucuresti sunt 366 de cladiri expertizate tehnic si incadrate in clasa 1 de risc seismic.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie