Ministerul Dezvoltarii propune reorganizarea structurii localitatilor

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) propune reorganizarea structurii localitatilor, informeaza curierulnational.ro.

ministerul dezvolt.reg.si adm.publica mdrapProiectul de lege propus introduce cateva categorii speciale: comune, municipii si orase cu scaderi semnificative de populatie, municipii, orase, comune cu localitati sub 100 de locuitori la recensamantul din 2011, orase cu caracteristici rurale. Noua clasificare ar putea fi utilizata pentru redirectionarea anumitor tipuri de investitii spre localitati sau arii cu probleme de dezvoltare.

Unitatile administrativ-teritoriale urbane ar urma sa fie clasificate în 7 categorii dupa cum urmeaza: I – municipiu capitala, de importanta nationala, a II-a – poli regionali principali, a III-a – poli regionali secundari, a IV-a – poli judeteni principali, a V-a – poli judeteni secundari, a VI-a – centre urbane cu rol zonal, municipii si orase cu rol de servire teritorial, a VII-a – centre urbane cu functii specializate.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie