88% din companii sustin ca securitatea informatica este insuficienta pentru nevoile lor – Raport EY

 

Potrivit raportului anual Ernst&Young privind securitatea informatiilor, desprecare scrie bursa.ro, 88% din companiile analizate sustin ca securitatea informatica este insuficienta pentru nevoile lor.

lacat securitate cibernetica69% din organizatiile globale spun ca ar trebui sa investeasca mai mult in securitatea cibernetica pentru a-si proteja datele, iar peste o treime nu au incredere in propria capacitate de a detecta atacuri cibernetice sofisticate.

”Intotdeauna investiitile mari in domeniul securitatii vor reduce atat suprafata de atac, cat si sansele de succes ale potentialelor brese. Cu toate acestea, aceste investitii in masuri de securitate atrag dupa sine si investitii din partea atacatorilor pentru a gasi solutii cat mai „inovatoare” pentru a-si atinge tinta. Orice firma de securitate trebuie mai intai sa realizeze un audit intern de securitate pentru a evalua care sunt datele ce trebuie protejate, cat i-ar costa o potentiala bresa de securitate, pentru ca apoi sa-si poata construi un plan de investitii in securitatea IT, care sa fie cat mai echilibrat din perspectiva costuri-investitii”, a declarat Liviu Arsene, Senior eThreat Analyst al Bitdefender.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie