Presedintele HORA: Peste 80% dintre restaurantele si cluburile din Romania nu au aviz ISU

 

Dragos Petrescu, presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a declarat pentru zf.ro ca peste 80% dintre restaurantele si cluburile din Romania nu au aviz ISU.

restaurantToate restaurantele, cluburile, barurile – si toate spatiile care gazduiesc evenimente – care trebuie sa isi innoiasca autorizatiile de functionare pana la 1 ianuarie (spatiile cu o suprafata de peste 200 mp), au nevoie obligatoriu sa obtina si autorizatie de la ISU. Decizia a venit in contextul evenimentului din clubul Colectiv, din data de 30 noiembrie, in urma caruia au decedat 56 de persoane pana in prezent si au fost ranite alte cateva sute.

Incendiul din clubul Colectiv a scos la iveala si faptul ca peste 90% din scolile din Romania nu detin autorizatii pentru astfel de situatii, chiar si spatiile de evenimente de mari dimensiuni precum Sala Palatului sunt in acelasi stadiu.

Astfel, cei care detin sau administreaza astfel de spatii trebuie sa obtina avizul de paza si securitate impotriva incendiilor in mai putin de doua luni.

Presedintele HORA cere insa un termen de sase luni pentru obtinerea avizului, fara a fi suspendata activitatea operatorilor HoReCa.

”Cerem un termen de sase luni pentru obtinerea avizului, fara a fi suspendata activitatea operatorilor HoReCa. Toate companiile trebuie sa aiba acest aviz, dar acest lucru se poate intampla dupa ce acestea angajeaza un expert, fac un scenariu de foc, il implementeaza si depun dosarul. Nu poti face toate acestea peste noapte, mai ales ca peste 80% dintre jucatorii din domeniu nu au avizul ISU”, a spus Dragos Petrescu.

Conform datelor de la Ministerul de Finante, in prezent, pe piata locala exista circa 12.700 de companii care activeaza pe segmentul barurilor si in jur de 11.000 care au drept cod CAEN “Restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie”, acestea generand afaceri cumulate de aproape 7 miliarde de lei.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie