Raport audit Curtea de Conturi: Metrorex nu are asigurari de raspundere civila pentru pagube produse calatorilor in caz de accidente feroviare

 

Un raport de audit al Curtii de Conturi ce vizeaza activitatea Metrorex in ultimii cinci ani dezvaluie faptul ca Metrorex nu are asigurari de raspundere civila pentru pagube produse calatorilor in caz de accidente sau incidente feroviare produse in activitatea de transport de calatori pe liniile de metrou, cazuri in care compania ar putea fi pusa in situatia de a plati daune sau compensatii civile unor persoane afectate, scrie agerpres.ro.

metrorex”Managementul Metrorex nu s-a implicat indeajuns in aspectele privind achizitia serviciile de asigurari de raspundere civila pentru pagube produse calatorilor in caz de accidente/incidente feroviare produse in activitatea de transport de calatori pe liniile de metrou, cazuri in care Metrorex ar putea fi pus in situatia de a plati daune/compensatii civile unor calatori afectati. De abia in anul 2013 au fost facute demersuri concrete pentru achizitionarea, de la o firma de asigurari, a serviciilor de asigurare pentru calatorii transportati — in conditiile in care, din anul 2010, Regulamentul de investigare a accidentelor si a incidentelor feroviare aprobat prin HG nr. 117/2010, art. 13 lit. (h) prevedea obligatia, in cadrul managementului sigurantei feroviare: ”Sa ia toate masurile necesare pentru acoperirea raspunderii sale civile in caz de accidente si/sau incidente in timpul furnizarii serviciilor de transport pe calea ferata sau pe reteaua de transport cu metroul pe care le efectueaza””, se arata in raportul de audit ”Performanta activitatii specifice desfasurata de societatea comerciala de transport cu Metroul Bucuresti — Metrorex SA in perioada 2010 — 2015”.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie