KPMG: Romania pe locul 79 din 127 de tari, in functie de Indicele pregatirii pentru schimbare

 

Conform unui clasament realizat de KPMG, in colaborare cu Oxford Economics, Romania se plaseaza pe locul 79, din 127 de tari, in functie de Indicele pregatirii pentru schimbare.

KPMG”Surprinzator si dezamagitor pentru mine este faptul ca Romania ocupa locul 79 din cele 127 de tari, intre Tanzania si Mozambic. Prin comparatie, Cehia se afla pe locul 28, Ungaria ocupa locul 29, Slovacia 30, Kazahstan 31, Polonia 32, si chiar Bulgaria este pe locul 47”, a afirmat Serban Toader, partener in cadrul KPMG, in conferinta de prezentare a studiului, despre care scrie economica.net.

De altfel, Romania este inclusa, in acest an, pentru prima data in clasamentul privind gradul de pregatire pentru schimbare.

Reprezentantul KPMG a explicat ca indicele este calculat pe trei piloni, respectiv mediul de afaceri (capabilitatea antreprenoriala), capabilitatea guvernamentala (fiscalitate, reglementare si securitate) si capabilitatea societatii civile (institutiile societatii civile, nivelul de incluziune, educatia, sanatatea si aspectul la tehnologie).

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie