Legea prin care zilierii vor putea desfasura noi activitati publicata in Monitorul Oficial

 

Legea nr. 254/2015 prin care zilierii vor putea desfasura noi activitati a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 818 din data de 3 noiembrie 2015, informeaza juridice.ro.

zilierLegea aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2014 privind modificarea si completarea Legii nr. 18/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, precum si pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Potrivit legii, zilierii vor putea desfasura munca necalificata cu caracter ocazional, in domenii noi, precum:
– cateringul pentru evenimente;
– facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata – tabere de copii si cabane;
– plantarea, ingrijirea si intretinerea de parcuri si gradini, cresterea plantelor ornamentale, inclusiv gazon pentru transplantare, operatiuni de ingrijire/curatare a pomilor, activitati ale pepinierelor, cu exceptia celor pentru arbori de padure;
– cresterea si reproductia animalelor semidomesticite si a altor animale;
– activitati de cercetare-dezvoltare in biotehnologie, activitati de cercetare-dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie.

In plus, si institutiile publice pot folosi zilieri, printre acestea fiind: institutiile publice autorizate sa efectueze cercetari arheologice, respectiv universitati, institute de cercetare, institutii cu profil muzeal, pentru activitatea de sapaturi arheologice.

Lipsa acordului pe care zilierul si beneficiarul trebuie sa-l exprime in scris, pentru ca plata remuneratiei sa se realizeze cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii sau al perioadei de desfasurare a activitatii, se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 de lei.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie