Ministrul Finantelor solicita crearea unei baze de date cu toate persoanele implicate in achizitii publice

 

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici solicita crearea unei baze de date cu toate persoanele implicate in achizitii publice, informeaza capital.ro.

eugen teodoroviciDe asemenea, ministrul Finantelor a mai declarat ca este nevoie de personal calificat care sa lucreze in domeniul achizitiilor publice si care sa fie remunerat ”pe masura”.

”Avem nevoie de resursa umana. Poti sa ai o lege perfecta, un sistem foarte bun, dar daca resursa umana nu este calificata sa faca acest lucru, rezultatele sunt aceleasi. Insist foarte mult sa avem o baza de date cu toate persoanele implicate in achizitii publice din zona publica – primarii, institutii judetene, prefecturi, ministere, agentii – astfel incat sa stim exact, pentru fiecare dintre aceste persoane, care este nivelul de pregatire, si ce pregatire mai necesita fiecare persoana pentru a-si putea desfasura activitatea in bune conditii. De asemenea, sa poata fi verificate pentru a evita orice fel de situatie de posibil conflict de interese intre aceste persoane si companiile care vin sa liciteze”, a afirmat joi, 29 octombrie 2015 Eugen Teodorovici.

In plus, privind personalul care lucreaza in domeniul achizitiilor publice ar trebui sa fie pus pe acelasi nivel cu auditorii, avand un statut aparte.

”M-am gandit, astazi, ca acest personal sa fie protejat, asa cum auditorii sunt protejati de lege, astfel incat cei care lucreaza in domeniul achizitiilor publice sa nu aiba teama implicarii, si astfel sa isi foloseasca ratiunea profesionala. Persoanele care lucreaza in domeniul achizitiilor publice trebuie sa aiba un statut aparte, asa cum au auditorii, astfel incat sa fie protejati de lege fata de orice interferenta asupra superiorului direct sau mai sus”.

Declaratiile au fost facute de ministrul Finantelor in contextul in care Guvernul a aprobat in sedinta din aceasta saptamana, noul pachet legislativ privind achizitiile publice, care transpune cele mai recente norme europene in domeniu.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie