Hidroelectrica actioneaza statul roman in judecata la CJUE pentru anularea taxei pe apa uzinata

 

Hidroelectrica actioneaza statul roman in judecata la Curtea Europeana de Justitie (CJUE) cerand anularea taxei pe apa uzinata, scrie economica.net.

hidroelectricaAdministratorul judiciar al companiei, Remus Borza a declarat ca taxa respectiva se ridica la 80-100 de milioane de euro anual, reprezentand 15% din toate costurile Hidroelectrica.

In plus, reprezentantii companiei precizeaza ca taxa pe apa folosita in scopuri energetice si pentru agricultura este ilegala conform unei Directive a Parlamentului si Consiliului UE, plus o decizie recenta a Curtii Europene de Justitie.

”Beneficiem de Directiva 60/2000 a Parlamentului si Consiliului European, care precizeaza ca apa folosita in scop energetic si pentru irigatii nu poate fi taxata. Mai mult, CJUE a decis, anul trecut, ca taxarea apei uzinate in tarile UE este o practica abuziva. Noi dam in judecata statul roman la Curtea Europeana si cerem anularea acestei taxe, care reprezinta un cost suplimentar de 100 de milioane de euro pe an, o povara fiscala ce ne face necompetitivi la export”, a afirmat Remus Borza.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie