80% din suprafata tarii este acoperita de contracte pentru deszapezire

 

80% din suprafata tarii este acoperita de contracte pentru deszapezire.

utilaje deszapezireDeclaratia apartine lui Narcis Neaga, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), citat de Agerpres si preluat de economica.net.

”La nivel de tara, mai mult de 80% este acoperita de contracte pentru deszapezire. Inca ne confruntam cu aceeasi problema a contestatiilor si ne mai confruntam cu o problema foarte interesanta: nu se prezinta lumea la licitatii, desi preturile sunt destul de bune. Insa, in zonele in care nu se prezinta cineva intervenim cu utilajele proprii, pentru ca avem, totusi o baza, un numar de utilaje care ne permite sa intervenim acolo unde exista probleme. Deci, nu cred ca se va pune problema sa fim descoperiti iarna aceasta, cum nu am fost descoperiti nici in iarna trecuta (…) reusim sa intervenim”, a declarat Neaga, la finalul sedintei de lucru a Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor.

La randul sau, Andrei Cristian, director adjunct pe probleme de intretinere, monitorizare si siguranta circulatiei la CNADNR, a declarat la finalul sedintei de lucru a Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor ca incepand de anul viitor materialele antiderapante clasice (sarea si nisipul) vor fi inlocuite cu materiale chimice.

”De aproximativ trei ani pregatim aceasta noua actiune si interventie. Vom inlocui in mare parte materialele antiderapante clasice, este vorba de sare si nisip, cu ce se actiona pana acum in mod curent, cu materiale chimice – clorura de calciu sau alte solutii chimice care au o actiune mult mai eficienta pe timpul sezonului rece, producand o degivrare mult mai rapida la temperaturi foarte joase”, a declarat Andrei Cristian.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie