Directorul suspendat al RAPPS, Surdu Georgian Gabriel si fostul presedinte CJ Buzau, Bigiu Marian Cristinel trimisi in judecata

 

Directorul suspendat al RAPPS, Surdu Georgian Gabriel si fostul presedinte CJ Buzau, Bigiu Marian Cristinel au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), conform unui comunicat al institutiei emis joi, 22 octombrie 2015.

dna 3Surdu Georgian Gabriel, director al Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat a fost trimis in judecata sub control judiciar pentru cumparare de influenta, iar Bigiu Marian Cristinel, presedintele Consiliului Judetean Buzau, la data savarsirii faptei pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

”In cursul lunii august 2013, inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a oferit inculpatului Bigiu Marian Cristinel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, suma de 3.894.301.91 lei (878.222,47 euro), reprezentand 8% din valoarea unui contract (48.678.773,89 lei – 10.977.780,91 euro), avand ca obiect „Proiectarea si executia modernizarea drumurilor de interes local si retea publica de canalizare si statie de epurare in comuna Ghergheasa, jud. Buzau”, urmand ca suma de bani sa fie data in mai multe transe, la momentul efectuarii platilor catre societatea executanta.

In aceeasi luna, inculpatul Surdu Georgian Gabriel a remis, printr-un intermediar, inculpatului Bigiu Marian Cristinel, drept prima transa, suma de 75.000 euro, pentru a interveni pe langa primarul unei comune din judetul Buzau, in vederea atribuirii contractului de lucrari respectiv.

In cursul lunii august 2013, in contextul unei intalniri pe care au avut-o intr-un restaurant din Bucuresti, inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a solicitat inculpatului Bigiu Marian Cristinel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari publice in judetul Buzau, pentru o firma pe care primul o administra prin intermediar.

Inculpatul Bigiu Marian Cristinel a fost de acord cu cererea inculpatului Surdu Gabriel Georgian si i-a promis acestuia din urma ca-l va sprijini sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva, intr-o comuna de pe raza judetului Buzau.

La randul sau, inculpatul Surdu Gabriel Georgian i-a promis presedintelui Consiliului Judetean Buzau ca-i va remite, 8% din valoarea contractului, in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii respective, in vederea castigarii licitatiei.

De asemenea, cei doi au convenit ca o prima transa, de 75.000 euro, sa fie data la cateva zile de la momentul discutiei, lucru care s-a si intamplat, banii fiind remisi inculpatului Bigiu Marian Cristinel printr-un intermediar.

La data de 21 mai 2014, tot in baza celor stabilite de inculpatul Bigiu Marian Cristinel, intre primaria comunei respective si firma controlata de inculpatul Surdu Georgian Gabriel a fost incheiat un contract de lucrari avand ca obiect „Modernizare drumuri de interes local si retea publica de canalizare si statie de epurare”, in valoare de 48.678.773,89 lei (10.977.780,91 euro)”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Procentajul de 8% din valoarea contractului, promis inculpatului Bigiu Marian Cristinel de inculpatul Surdu Gabriel Georgian se ridica la suma de cca. 878.222,47 euro, din care acesta din urma achitase o prima transa de 75.000 euro.

Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra a doua imobile aflate in proprietatea lui Bigiu Marian Cristinel, pana la concurenta sumei de 75.000 euro.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie