CNAS intentioneaza sa elimine din nou limita minima de asigurati pentru medicii de familie

 

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) intentioneaza sa elimine din nou limita minima de asigurati pentru medicii de familie, informeaza romaniatv.net.

medic cabinetConform unui proiect de hotarare publicat pe site-ul CNAS, limita minima de asigurati pentru medicii de familie va fi eliminata.

Medicii de familie sunt revoltati de decizia Casei Nationale de Sanatate in ceea ce priveste eliminarea limitei minime de asigurati pentru medicii de familie, sustinand ca modificarile au ca scop distrugerea medicinei de familie.

Vicepreședintele SNMF si medic de familie, Sandra Adalgiza Alexiu a declarat pentru RomaniaTV.net: ”Este aceeasi Marie cu alta palarie. Este, in mare, aproximativ aceeasi propunere de contract pe care am avut-o prima data si anul trecut. In plus mai sunt alte cateva modificari care impreuna probabil ca au ca scop sa distruga medicina de familie. De ce mi se pare asta atat de grav? Pentru ca nu e vorba doar ca elimina limita minima sub motivul ca ar vrea sa faca loc tinerilor in sistem. Adevarul este ca un cabinet de medicina familiei nu se poate intretine cu o lista de pacienti mai mica de 800-1.000 de pacienti si a face afirmatia ca vrei sa lasi tinerii sa intre in sistem cu oricat de mica lista, inseamna ca ii pui sa moara de foame sau le dai drumul sa faca niste cabinete cu liste infime de pacienti, din care nu pot trai singuri. Ori sunt intretinuti de familie, ori in cel mai posibil caz sa fie cumparati de lanturi de cabinete, lanturi de firme private, pe modelul pe care s-au creat si lanturile de farmacii. In urma cu cativa ani, pana sa apara lanturile de farmacii, existau in Romania farmacii independente, cu profesionisti si lucrul acesta nu se mai intampla astazi, pentru ca acestea au fost distruse prin aparitia lanturilor. Marile lanturi au atat partea de importator de medicamente, cat si distribuitorii de unde farmaciile isi iau aceste medicamente. Exista un circuit in care se invart toate medicamentele si care fac jocul pietei, fixeaza preturile, astfel incat o farmacie independenta nu mai poate supravietui”.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie