Un proiect de lege initiat de Ministerul Justitiei va reglementa mai clar situatia lucrarilor stiintifice redactate de detinuti pentru reducerea pedepselor

 

Un proiect de lege initiat de Ministerul Justitiei va reglementa mai clar situatia lucrarilor stiintifice redactate de detinuti pentru reducerea pedepselor, scrie curierulnational.ro.

robert-cazanciuc”Avem aceasta posibilitate de a utiliza (…) mintea umana pusa la contributie in aceasta maniera din 2000, de atunci avem dispozitii care permit acest mod de abordare. Avem un regulament din 2010-2011 (…). Am pornit dupa intrarea in vigoare a noilor coduri penale sa elaboram un regulament care sa aduca mai multa claritate, mai multa rigoare in aceasta materie. Am pornit un proiect care are 350 de articole, a fost supus unei dezbateri publice destul de intense (…). Am primit aceste semnale din spatiul public ca ceva nu este in regula in anumite situatii si incercam sa punem putina ordine aici. Cred ca intr-o saptamana sau doua o sa venim in dezbatere publica cu un proiect care sa aduca mai multa rigoare decat in momentul de fata, fara sa interzicem acest lucru”, a afirmat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc la postul de televiziune Pro TV.

Noua lege va intra in vigoare pana la finele acestui an și ca va aduce clarificari in privinta rolului instantelor si al comisiilor de liberare conditionata din penitenciare.

„E o decizie care poate fi cenzurata la nivelul instantelor de judecata, se intampla acest lucru (…), e un mecanism care functioneaza, dar care in mod cert ar trebui sa functioneze in altfel de parametri. Am primit propuneri de la multe institutii pentru a face mai riguros acest proces si asa se va intampla in foarte scurt timp. (…) Comisia de liberare respecta un regulament in vigoare, in baza unei legi. Daca regulamentul sau legea nu-i ajuta, putem interveni sa schimbam legea. Acest lucru il vom face, sa aducem mai multa rigoare la nivel de lege”, a mai precizat ministrul Justitiei.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie