Ministerul Agriculturii a atestat 480 de produse traditionale. Judetul Brasov este in top cu 143 de produse

 

Ministerul Agriculturii a atestat pana in prezent 480 de produse traditionale, informeaza agerpres.ro.

produse traditionale logoIn top se afla judetul Brasov cu 143 de produse atestate, urmat de Maramures cu 56 de produse, Alba cu 46, Arges cu 33, Satu Mare cu 26, Botosani cu 23 si Covasna cu 20 de produse atestate. 15 judete nu detin niciun un produs atestat.

Cele mai multe produse traditionale atestate sunt cele din carne — 195, produsele din lapte — 120, paine, produse de panificatie si patiserie — 71, legume/fructe — 43, peste — 18, bauturi — 30 si alte produse — 3.

Viorel Morarescu, director general in MADR a declarat: ”Pana la aceasta data avem atestate 480 de produse traditionale si alte 10 dosare in lucru. Reatestarea continua pana cand vom avea suficiente produse in piata, dar si in functie de solicitarile consumatorilor. Pot spune ca produsele atestate dupa noua legislatie sunt mult mai apreciate, iar cei care produc spun ca le-au crescut vanzarile cu 20-25%. Este foarte important ca acesti producatori nu fac rabat de la calitate”.

La sfarsitul anului 2013, Romania era una dintre tarile din Uniunea Europeana cu cel mai mare numar de produse atestate la nivel national, insa dupa modificarea si inasprirea regulilor de atestare, numarul produselor traditionale romanesti s-a redus de aproape 10 de ori, de la 4.500 la 480 in prezent.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie