Ministrul Transporturilor vrea modificarea pachetului legislativ ce vizeaza proiectele de infrastructura

 

Ministrul Transporturilor vrea modificarea pachetului legislativ ce vizeaza proiectele de infrastructura, scrie hotnews.ro.

Iulian Matache foto bziIulian Matache sustine ca exista ”deficiente, neconcordante, termene nejustificat de lungi, proceduri si normative greoaie” in implementarea proiectelor de infrastructura cum ar fi autostrazile.

”Astazi vorbim de Sibiu-Orastie, un caz concret, dar trebuie sa recunoastem ca probleme mai sunt si la celelelalte proiecte/santiere. Lucrand strict pe acest domeniu, am constatat deficiente, neconcordante, termene nejustificat de lungi, proceduri si normative greoaie care nu se mai adapteaza la situatia actuala. Toate acestea au ingreunat obtinerea avizelor, autorizatiilor necesare unui proiect. Absorbtia fondurilor europene pe POS T nu a fost de 100% si din acest motiv”, a declarat Iulian Matache.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca un Memorandum pentru revizuirea pachetului legislativ va fi promovat in curand, iar prevederile si modificarile propuse vor fi puse in dezbatere publica.

”Voi propune in Guvern un Memorandum prin care, impreuna cu toate ministerele implicate, sa reusim o revizuire si o corelare a pachetului legislativ necesar desfasurarii in bune conditii a proiectelor de infrastructura. De asemenea, pentru ca eu, personal, consider importante opiniile si ideile pe care societatea civila, specialistii, presa, ni le vor transmite, voi pune in dezbatere publica prevederile si modificarile propuse”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie