Hotarare ICCJ privind chemarea in judecata a unei persoane predecedate la data sesizarii instantei

 

Formularea unei cereri de chemare in judecata a unei persoane predecedate la data sesizarii instantei impune solutia admiterii exceptiei lipsei capacitatii de folosinta a partii pentru ICCJneindeplinirea unei conditii de promovare a actiunii civile, in acesta situatie nefiind incidenta institutia introducerii in cauza a mostenitorilor, reglementata de art. 243 C. proc. civ. (art. 412 NCPC), intrucat acesta pleaca de la premisa ca cerinta capacitatii civile a partii a fost indeplinita la data sesizarii, dar partea a decedat pe parcursul solutionarii litigiului, se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) despre care scrie juridice.ro.

Remediul unei actiuni promovate impotriva paratului predecedat la data introducerii cererii de chemare in judecata consta in formularea de catre reclamant a unei cereri modificatoare a cadrului procesual prin chemarea in judecata a mostenitorului, in limitele temporale permise de legea de procedura, a mai precizat ICCJ.

Vezi aici decizia nr. 606 din 24 februarie 2015 pronuntata in recurs de Sectia a II-a civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare teren.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie