Camera de Comert si Industrie Romano-Germana avertizeaza ca este nevoie de un control al companiilor care sunt implicate in invatamantul profesional

 

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana avertizeaza ca este nevoie de un control al companiilor care sunt implicate in invatamantul profesional, scrie hotnews.ro.

Scoala Profesionala Germana Kronstadt BrasovPeste 90% dintre elevii care au absolvit o scoala profesionala de scurta durata cu practica la companii cu capital german au fost angajati chiar de catre acele companii, vara aceasta. Este vorba despre rezultatele invatamantului profesional in sistem dual, care functioneaza din 2012 si la care se pot inscrie elevii imediat dupa clasa a VIII-a.

In al patrulea an de functionare a invatamantului profesional in sistem dual, companiile germane anunta ca ”procentul de angajabilitate” este de peste 90% din elevii care obtin diploma de calificare.

Camera de Comert Romano-Germana avertizeaza, insa, ca ”sistemul este departe de a fi unul perfect, angajatorii germani subliniind ca trebuie depuse in continuare eforturi pentru a creste calitatea acestui tip de formare profesionala si de a asigura conditii de succes tuturor companiilor implicate in invatamantul profesional”.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie