Deloitte Romania apreciaza ca numarul bancilor din sistemul bancar autohton este prea mare, iar in 2016 vom asista la fuziuni si achizitii

 

Deloitte Romania apreciaza ca numarul bancilor din sistemul bancar autohton este prea mare, iar in 2016 vom asista la fuziuni si achizitii, scrie capital.ro.

DeloitteOana Petrescu, partener coordonator al Diviziei de consultanta a companiei Deloitte Romania si lider al echipei multidisciplinare dedicate sectorului financiar-bancar a declarat ca punerea portofoliilor impreuna, prin activitati de fuziuni si achizitii, reprezinta o necesitate pentru sistemul bancar din Romania in anul 2016. Strategic, toate bancile stiu ce sa faca cu portofoliile lor, asteapta momentul oportun, a mai apreciat reprezentanta Deloitte Romania.

Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte Romania sustine ca pe piata bancara din Romania este loc pentru 5-6 banci mari, 5-6 banci medii si alte cateva banci de nisa, cum ar fi banci specializate pe finantarea agriculturii sau IMM-urilor.

Si in opinia lui Ahmed Hassan in urmatorul an vor avea loc „miscari” si tranzactii pe piata bancara din Romania.

Nu este neaparat ca cele mai mici banci sa dispara, sustine Ahmed Hassan, care a apreciat ca pot exista pe piata banci de nisa foarte profitabile. In plus, un alt aspect hotarator este si decizia actionarilor bancilor-mama, care nu are neaparat legatura cu performanta financiara a subsidiarei locale. Ahmed Hassan a dat exemplul bancii RBS Romania, care era o banca profitabila in Romania, dar decizia de decizia de renuntare la anumite piete, printre care si Romania a fost luata la nivel de grup.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie