Ministrul Muncii: Pensiile vor fi majorate cu 5% in 2016 pentru toti pensionarii. Salariul minim va fi de 1.200 de lei in ianuarie si de 1.300 la jumatatea anului

 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat ca pensiile vor fi majorate de la anul cu 5% pentru toti pensionarii, scrie romaniatv.net.

rovana plumb”Am finalizat calculele in ceea ce priveste valoarea punctului de pensie pentru 2016. Mai exact, cei 5,3 milioane de pensionari vor avea pensia marita cu 5%. Prin aplicarea formulei rezulta o crestere cu 4,31%, dar, ca urmare a masurilor care au dus la crestere economica, avem posibilitatea de a acorda o crestere a tuturor cu 5%. Practic, valoarea punctului de pensie, care este azi 830 de lei, va ajunge la 866 de lei”, a declarat ministrul Rovana Plumb pentru Romania TV.

Ministrul Muncii a mai precizat ca impozitarea pensiilor se va face de la 1.050 de lei din 2016 si ca salariul minim pe economie va creste de la anul in doua transe.

”Am finalizat si aici toate studiile necesare in ceea ce priveste centura de siguranta a celor care se afla pe piata muncii si care lucreaza salariul minim pe economie incepand cu ianuarie 2016 va fi de 1200 de lei, iar de la jumatatea anului de 1.300 de lei”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie