Legea salarizarii bugetarilor ar putea fi aplicata mai devreme

 

Legea salarizarii bugetarilor ar putea fi aplicata mai devreme, informeaza profit.ro.

bugetariCum majorarile salariale sunt interzise in an electoral, Legea salarizarii bugetarilor ar putea fi aplicata de la 1 decembrie 2015 si nu din 2016. Unele sporuri ar putea fi reintroduse iar primariile si consiliile judetene vor putea creste salariile cu 12% anul acesta, chiar daca nu se incadreaza in buget.

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu a declarat pentru profit.ro. dupa negocierile purtate cu reprezentantii Ministerului Muncii: ”Am primit promisiuni ferme de la ministrul Muncii, Rovana Plumb, ca Legea salarizarii va intra in vigoare mai devreme, de la 1 decembrie, pentru ca legea responsabilitatii fiscale interzice majorari in an electoral, si ca va fi anulat, pentru 2015, plafonul impus de Finante care permitea cresterea cu 12% a salariilor in administratia puplica locala doar acolo unde se puteau incadra in buget”.

In cadrul discutiilor a fost ridicata si problema reintroducerii unor sporuri pentru anumite categorii de angajati in administratie, urmând ca in zilele urmatoare sa fie anuntata forma finala acceptata de Guvern.

”Guvernul Boc a anulat toate sporurile, unele pe buna dreptate, fiind exagerate, dar si unele foarte importante, care trebuie reintroduse. Discutam ca unele sporuri, cum ar fi cel de doctorat, sa fie introduse in salariul de baza. Sunt inca in dezbatere alte sporuri, cum sunt cele pentru conditii deosebite, pentru timp de noapte, sau sporul de control, cuvenit angajatilor cu atributii de control de la inspectia muncii, celor care activeaza contra evaziunii fiscale sau la protectia consumatorului, un spor de munca nenormata care ar urma sa se acorde prin Hotarâre de Guvern”, a mai spus Sebastian Oprescu.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie