Pachetul de legi privind achizitiile publice va ajunge in Parlament in jurul datei de 15 octombrie 2015

 

Pachetul de legi privind achizitiile publice va ajunge in Parlament in jurul datei de 15 octombrie 2015, informeaza capital.ro.

achizitie-publicaPresedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), Roxana Minzatu a declarat intr-o dezbatere publica organizata de Institutul pentru Politici Publice (IPP) in acest fel legislatia poate fi implementata de la 1 ianuarie 2016.

”Am discutat deja cu colegii parlamentari despre ceea ce dorim sa facem in zona legislativa. Transpunerea directivei europene pe achizitii publice in legislatia romaneasca este doar un pilon din strategia nationala. Strategia se intinde undeva pe urmatorii doi ani. In strategie, am identificat ca problematica importanta standardizarea documentatiei. Avem doua constrangeri. Sa transpunem directivele, sa transpunem norma europeana, dar si sa ne adaptam realitatilor romanesti”, a aratat Roxana Minzatu.

”In ceea ce priveste transpunerea directivelor europene in legislatia nationala privind achizitiile publice, putem spune ca doar noile legi nu vor face primavara in ceea ce inseamna achizitia publica eficienta si corecta in Romania. Sunt asteptari foarte mari de la noua legislatie si pe buna dreptate. Avem circa 500 de pagini de propuneri venite din consultari pe legea achizitiilor publice clasice. Le-am discutat pe toate intr-un grup de lucru special si am transmis deja MFP proiectul de lege consolidat pe achizitiile publice clasice si pe legea privind remediile. Asteptam validarea finala de la MFP pentru a veni cu forma consolidata pe zona de informare publica”, a mai spus Roxana Minzatu.

Institutul pentru Politici Publice organizeaza luni si marti un workshop international cu tema ”O noua viziune in achizitii publice, un sistem de eficientizare a resurselor publice si noi coordonate de lucru cu mediul privat”.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie