EY: Totalul activelor administrate de fondurile de pensii la nivel global trebuie sa creasca de cinci ori in urmatorul deceniu

 

Totalul activelor administrate de fondurile de pensii la nivel global trebuie sa creasca de cinci ori in urmatorul deceniu, se arata intr-un raport EY, despre care scrie curierulnational.ro.

sistem public de pensiiPresiunea principalilor jucatori din sectorul public si privat de pensii este tot mai mare pentru dezvoltarea unor strategii pe termen lung mai robuste si mai clare de alocare a pensiilor si de planificare a termenelor de retra­gere din activitate a clientilor, pe masura ce tot mai multe reforme au loc in acest sector.

Populatia activa a globului a ajuns la 5 miliarde de locuitori. Desi nu se vor pensiona toti odata, o persoana are nevoie in medie de economii pentru perioada de pensionare de cel putin 100.000 dolari, sau chiar de mai mult in economiile dezvoltate, conform concluziilor studiului. Cu toate acestea, activele administrate de fondurile de pensii la nivel global nu insumeaza mai mult de 100 trilioane dolari. Jucatorii din sectorul pensiilor au in fata asadar o provocare uriasa – aceea de a creste de cinci ori totalul activelor pe care le administreaza in urmatorul deceniu. Atingerea acestui obiectiv ambitios va necesita un parteneriat intre toate partile implicate.

Studiul evidentiaza faptul ca toate organizatiile din sectorul pensiilor vor fi nevoite sa colaboreze mai strans pentru a imbunatati situatia financiara a clientilor lor, pe masura ce in peisajul pensiilor are loc o schimbare fundamentala, trecandu-se de la concentrarea pe beneficii definite la cea pe contributii definite.

Politicile publice vor trebui schimbate astfel incat clientii finali sa poata lua decizii mai bine informate. De asemenea, organizatiile publice si private trebuie sa isi schimbe atitudinea, politica si modul in care livreaza produsele si serviciile din sectorul pensiilor, concentrandu-se pe client, si nu pe produse.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie