Profesorii ar putea avea statut de autoritate publica – Initiativa legislativa

 

Profesorii ar putea avea statut de autoritate publica, se arata intr-o initiativa legislativa a Federatiei Sindicatelor Libere de Invatamant (FSLI), despre care scrie romanialibera.ro.

profesoriIn acest fel, cadrele didactice pot beneficia de protectie in fata unor eventuale abuzuri ale elevilor si parintilor.

In cazul unei infractiuni impotriva unui cadru didactic, urmarirea penala s-ar efectua in mod obligatoriu de un procuror, in conformitate cu dispozitiile art. 56 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform propunerii FSLI, directorii unitatilor de invatamant care au aflat de o infracţiune impotriva personalului didactic, sunt obligati sa sesizeze de indata organul de urmarire penala si sa ia masuri pentru ca urmele infracţiunii, corpurile delicte si orice alte mijloace de proba sa nu dispara. Procurorul se sesizeaza din oficiu daca afla ca s-a savarsit o infracţiune impotriva unui cadru didactic si incheie un proces-verbal in acest sens.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie