Intrarea in insolventa a persoanelor fizice
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a publicat proiectul normelor la legea privind procedura insolventei persoanelor fizice, informeaza romanialibera.ro.
Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice (cunoscuta ca Legea falimentului personal) a fost publicata in Monitorul Oficial pe 26 iunie 2015 si va intra in vigoare la sase luni de la publicare, adica pe 26 decembrie 2015.
O persoana isi poate declara falimentul in cazul in care nu detine fondurile banesti necesare pentru a-si achita datorii a caror vechime este de peste 90 de zile. Datoriile trebuie sa provina din activitati ce au ca scop satisfacerea unor nevoi personale, cum ar fi restantele la furnizorii de utilitati, intarzieri la achitarea ratelor bancare contractate pentru achizitia unui serviciu sau produs personal, dar nu afacerile aducatoare de profit. In plus legea prevede cerinte privind domiciliul si volumul datoriilor. Persoana fizica trebuie sa aiba de cel putin sase luni inainte de depunerea cererii sale domiciliul, resedinta sau resedinta obisnuita in Romania. Pentru a-i fi acceptata insolventa trebuie sa nu existe o probabilitate rezonabila de a-si plati datoriile in urmatoarele cel mult 12 luni, cu mentinerea unui nivel de trai rezonabil pentru sine si pentru persoanele pe care le are in intretinere. Cuantumul total al obligatiilor sale scadente trebuie sa fie mai mare de o valoare-prag, calculata la 15 salarii minime pe economie.
Vezi mai multe AICI
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!