Condamnare definitiva pentru presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea: un an inchisoare cu suspendare

 

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat definitiv pe Ioan Cindrea, presedintele CJ Sibiu la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat nelegal sotia la biroul sau parlamentar, informeaza agerpres.ro.

ioan cindreaInalta Curte a respins ca nefondat apelul declarat de Cindrea si a mentinut condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare data in decembrie 2014 de un alt complet de judecata.

Ioan Cindrea a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate.

In perioada octombrie 2009 — februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru el in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie