S-au inmultit cazurile de dafaimare. Avocatii sfatuiesc internautii sa gandeasca inainte sa posteze ceva pe retelele de socializare

 

S-au inmultit cazurile de dafaimare, scrie avocatura.com.

internet publicitate onlineAvocatii avertizeaza ca respectivele cazuri sunt din ce in ce mai multe, mai ales pentru ca oricine dispune de conexiune la internet este, automat, transformat intr-un publicist si considera ca are „liber” la exprimare, chiar si referitor la alte persoane. De asemenea, avocatii sustin ca usurinta cu care se posteaza parerile pe retelele de socializare este ingrijoratoare si poate cauza probleme juridice.

O estimare a casei de avocatura „Slater & Gordon” arata ca jumatate dintre cazurile de defaimare pe care le-au primit in ultimul an vizeaza postarile pe Facebook sau alte retele sociale care au denigrat anumite persoane. Aproape 43% dintre acestea au reprezentat postari pe Facebook, iar celelalte pe Twitter, Instagram sau alte publicatii de pe Internet.

Avocatul Jeremy Zimet, specializat in cazuri in defaimare, avertizeaza utilizatorii ca trebuie sa „gandeasca inainte sa posteze, altfel vor avea de-a face cu repercusiuni serioase”.

Avocatul si lectorul la RMIT University din Melbourne Mark Williams considera ca elementul principal in privinta unei defaimari, care a aparut in ultimii 20 de ani, este posibilitatea uriasa ca un post sa devina „viral”.

Mark Williams citat de ABC a declarat: ”Intotdeauna, omul a putut defaima, bunaoara prin trimiterea unei scrisori unei terte parti. Diferenta este ca, acum, receptorii sunt la nivel global, iar potentialul de a produce prejudicii este acum mai mare fiindca si audienta s-a marit exponential”.

Persoanele care au postat declaratii defaimatoare se confrunta cu aceleasi riscuri ca si un publicist a mai punctat avocatul.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie