Volkswagen vinde participatia de 19,9% detinuta la Suzuki Motor in urma unei decizii de arbitraj

 

Volkswagen vinde participatia de 19,9% detinuta la Suzuki Motor in urma unei decizii de arbitraj, informeaza adevarul.ro.

volkswagen logoIntre cele doua grupuri o disputa provocata de esuarea parteneriatului cu compania japoneza dureaza de patru ani.

Procedura de arbitraj a avut loc la solicitarea companiei japoneze.

Obiectivul parteneriatului era colaborarea la fabricarea de masini mici, cu consum redus de carburanti, pentru pietele emergente, care ar fi permis cresterea prezentei Volkswagen pe piapa indiana, prin intermediul Suzuki. Relatiile dintre cele doua companii s-au inrautatit in 2011, dupa ce Suzuki a convenit sa cumpere motoare diesel de la Fiat, partile acuzandu-se reciproc de incalcarea acordului.

Volkswagen si Suzuki nu se inteleg nici in urma intreruperii parteneriatului. Suzuki sustine ca Volkswagen ar trebui sa ii revanda participatia sau unei parti agreate de compania japoneza. De cealalta parte, Volkswagen sustine ca nu a decis inca cine va fi cumparatorul.

In plus, Suzuki risca sa plateasca despagubiri intrucat compania a fost gasita vinovata de incalcarea acordului cu Volkswagen.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie