Acord pe revendicarile sindicatului Romatsa. Greva nu poate fi anulata fara contract colectiv

 

Acord pe revendicarile sindicatului Romatsa, scrie wall-street.ro care citeaza Mediafax.

romatsaSindicalistii de la Romatsa sustin insa ca greva generala anuntata pentru marti, 1 septembrie 2015 nu poate fi anulata in absenta contractului colectiv de munca, pentru semnarea caruia intampina mai multe probleme.

Gabriel Tudorache, liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a afirmat ca in ceea ce priveste cele 14 revendicari ale angajatilor Romatsa negocierile s-au finalizat.

Negocierile au avut loc sambata, duminica si luni. Gabriel Tudorache a ami sustinut ca greva generala nu poate fi anulata, din punct de vedere legal, daca nu este semnat contractul colectiv de munca. Documentul ar trebui inregistrat, in cursul acestei zile, la inspectoratul teritorial de munca.

Pentru a putea fi semnat contractul colectiv de munca trebuie studiat fiecare caz in parte intrucat fostul director Aurel Stanciu a creat posturi noi pe care a angajat oameni cu contract pe perioada nedeterminata, aproband o noua organigrama la 1 martie. In urma negocierilor, s-a revenit la vechea organigrama, insa oamenii angajati nu pot fi dati afara.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie