Doua saptamani pana la inceperea anului scolar. Peste 2.000 de unitati de invatamant nu au aviz de functionare

 

La doua saptamani distanta de inceperea anului scolar, peste 2.000 de unitati de invatamant nu au aviz de functionare, informeaza jurnalul.ro.

scoala in reparatiePrimariile sustin ca nu au bani pentru reparatii. Numai in judetul Iasi sunt aproape 200 de scoli care nu pot primi aviz de functionare de la Directia de Sanatate Publica.

In localitatea Rediu scoala cu clasele I-VIII are acoperisul stricat din luna iulie, de la grindina. Scoala are nevoie de 277,000 de lei, pentru acoperis si pentru clase. La bugetul local sunt doar 200.000 de lei. Primaria a facut o solicitare pentru fonduri necesare reparatiilor, dar nu a primit niciun raspuns. Pentru inceputul anului scolar, cei 254 de elevi au fost deja repartizati la mai multe scoli si gradinite din zona.

Din cele 800 de unitati de invatamant din judetul Iasi, 117 nu au autorizatii, iar 14 sunt in curs de a le obtine. In scolile care nu vor reusi sa remedieze problemele pana la inceperea anului de invatamant, cursurile se vor tine pe raspunderea cadrelor didactice.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat pentru Antena 3 ca ”in unele situatii, din pacate, nu se pot gasi solutii”.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie