Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25% de la 1 octombrie 2015

 

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25% de la 1 octombrie 2015, scrie romaniatv.net.

sedinta de guvernActul normativ prevede majorarea cu 25% a cuantumului sporurilor pentru conditii de munca, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de garda si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul brut lunar, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

De cresterile salariale vor beneficia tot personalul din unitatile sanitare publice aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.

In cazul rezidentilor, beneficiile sunt mai multe: plafonul stabilit pentru salariul lunar brut/solda lunara bruta lunara in functie de care se acorda bursa de rezidentiat se majoreaza cu 25%, de la 3.100 lei la 3.875 lei. In acest fel medicii rezidenti vor beneficia si dupa majorarea salariala decisa de bursa de rezidentiat in cuantum lunar de 670 de lei. In plus, acestia vor fi inclusi in categoria tinerilor specialisti din sanatate, care pot beneficia de inchirierea unei locuinte ANL.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie